Sistem zelenih streh Urbanscape

                     Celovita rešitev

Sistem zelene strehe Urbanscape nudi celovito rešitev s preprosto montažo, dobavljivo neposredno na lokacijo stranke. Zaradi uporabe novega inovativnega substrata Urbanscape, pri delu ne potrebujemo posebne opreme.

                     Majhna teža sistema

Substrat Urbanscape, ki tvori jedro sistema zelene strehe Urbanscape, je lažji v primerjavi s klasičnim zemeljskim substratom in ga lahko uporabimo skoraj na vsaki strešni konstrukciji, ne da bi ogrozili njeno statično stabilnost. Substrat Urbanscape je v povprečju vsaj 10 krat lažji in lahko zadržuje več vode v primerjavi z drugimi substrati zelenih streh. Teža suhega sistema Urbanscape je 18-21 kg/m2. Teža popolnoma nasičenega sistema Urbanscape je 43-70 kg/m2. Glede na vrsto drenažnega sistema in vrsto substrata znaša kapaciteta zadrževanja vode pri sistemu Urbanscape 25-49 l/m2.

                     Učinkovita montaža

Substrat Urbanscape je pri polaganju bistveno manj delovno intenziven. Da zagotovimo zadostno kapaciteto vpijanja vode in ustrezno podlago za rast vegetacije na strehi s površino 1000m2, potrebujemo 2-5 ton substrata Urbanscape v primerjavi s ca. 100 tonami klasičnega substrata za zeleno streho.

                     Trajnostna rešitev

Substrat iz mineralnih vlaken Urbanscape je narejen iz različnih mešanic kamnin, ki jih je v naravi v izobilju. Lahka in odprta zgradba substrata nudi dobre pogoje za rast in razvoj rastlin.

Visoka stopnja vpijanja vode 

Rezultati analize dokazujejo, da zagotavlja substrat Urbanscape hitro in dolgoročno stabilno reabsorpcijo vode in ima odlično sposobnost zadrževanja vode. 1m2 substrata Urbanscape debeline 2 cm vpije 17 litrov deževnice. V odvisnosti od klimatskih pogojev se lahko uporabljajo različne vrste substratov Urbanscape.

                     Dobre lastnosti ohlajevanja strešnih površin

Sistem Urbanscape zagotavlja dolgotrajen učinek hlajenja zaradi visoke sposobnosti zadrževanja vode.

                     Visoka požarna odpornost

Substrat Urbanscape je razvrščen v požarni razred Euroclass A1, torej je v celoti negorljiv.